Bernardine vertelt over haar ervaring als Franchise ondernemer!

Breaking news! Bernardine, eigenaresse Bailine Alphen aan den Rijn neemt vanaf januari 2021 ook de Bailine studio over in Amsterdam Zuid! Op de dag van de ondernemer vertelt Bernardine je alles over haar loopbaan tot nu toe, over haar ervaring als franchise onderneemster en licht ze een tipje van de sluier op over haar ambities. 
 

In april 2019 werd jij de nieuwe eigenaresse van Bailine Alphen. Hoe is Bailine op je pad gekomen?

“Ik heb 25 jaar met veel plezier in de sportbranche gewerkt. 20 jaar heb ik twee fitnesscentra gerund met mijn ex-man”, vertelt Bernardine. “Dolgraag wilde ik weer een eigen bedrijf, maar geen sportschool. Ik begon mij af te vragen of ik dit vak over 10 jaar nog steeds leuk zou vinden en vooral of ik mijzelf nog zoveel zou zien sporten. Het antwoord was NEE.”

“Bailine kwam ik tegen via Social Media. Bailine Alphen aan den Rijn werd ter overname aangeboden. Ik kwam in contact met Ellen Vink. Meteen was ik enthousiast over het concept. Immers de drie pijlers uit mijn sportbegeleiding kwamen hier ook tot uiting: Training – Voeding – Mentale motivatie. De locatie in Alphen heb ik bezocht en ik was er direct uit: dit wordt mijn Bailine studio!”

Wat is jouw persoonlijke drijfkracht?

“Mijn drijfkracht is dat ik heel graag mensen wil helpen zich weer blij en tevreden te voelen, zowel fysiek als mentaal. Het geeft mij energie als ik zie hoe mensen hun doel bereiken en zich weer happy voelen!”

Kun je iets vertellen over hoe een dag als Franchise ondernemer er uitziet?

“Eigenlijk ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week bezig als Franchise ondernemer. Wil je je bedrijf tot een succesvol bedrijf maken, dan betekent dit dat je er hard voor moet werken. Het stopt niet bij de behandelingen. Marketing, sales, inkopen doen, administratie en Social Media staan ook op de agenda van een ondernemer. Ik heb het er graag voor over, want ik wil zoveel mensen helpen. Daarnaast wil ik dat mijn studio succesvol is en blijft.”

Hoe ervaar je het om te werken in de studio tijdens de coronacrisis?

“Het werken in de studio tijdens de coronacrisis gaat goed. Na zeven weken dicht geweest te zijn, was ik erg dankbaar weer open te mogen. We hebben aanpassingen gedaan en werken nu met mondkapjes op en handschoenen aan. Geen glazen meer, maar kartonnen bekers. Hygiëne staat altijd al hoog in het vaandel maar nu reinigen we meer dan ooit. Wij werken alleen op afspraak en onze klanten liggen in een afgesloten cabine zodat de 1,5 meter maatregel onderling gewaarborgd kan blijven.”

Wat maakt jou écht trots?

“Wat mij echt trots maakt, is dat ik Bailine Alphen aan den Rijn binnen een jaar tot een succesvol bedrijf heb kunnen maken en dat ik in januari 2021 mijn tweede studio mag openen!”

Na het succes van Bailine Alphen neem je binnenkort Bailine Amsterdam over! Hoe is dat zo tot stand gekomen?

“Bailine Amsterdam liep niet goed. Voor mij onbegrijpelijk, want het concept Bailine werkt en is fantastisch. De locatie in Amsterdam ligt in Oud-Zuid. In de wandelgangen heb ik een paar maanden geleden gezegd dat ik de studio in Amsterdam graag zou willen overnemen als ik een jaar verder was geweest. Bailine Alphen is immers een succes en dat wil ik zo behouden. Toch ben ik in gesprek gegaan met mijn Franchisegever Ellen Vink, we hebben de locatie bekeken en toen kon ik niet anders dan volmondig “JA” zeggen!”

Hoe houd jij alle balletjes hoog als ondernemer?

“Gewoon hard werken, maar dat is niet erg. Wat ik doe, doe ik voor de volle 100% en met passie. Als je het leuk vindt wat je doet, is het niet erg om ervoor te werken.”

Wat hoop je nog te mogen bereiken in de toekomst?

“In de toekomst wil ik een derde Bailine studio openen. Ik wil een concept creëren waar ook gesport kan worden. Ik denk dat deze twee vormen erg goed samen kunnen gaan. Door mijn achtergrond als sporter zie ik daar zeker mogelijkheden in. Op deze manier kan ik de mensen langer aan mij binden.”

Zou je anderen ook aanraden om Bailine ondernemer te worden en waarom?

“Ja natuurlijk! Je kan zoveel voor mensen betekenen. Je moet wel een mensen-mens zijn en zeker niet achterover gaan leunen. Als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt is dat goud waard. Het Bailine concept is goed en het werkt. Je hoeft het wiel niet zelf meer uit te vinden. Samen met alle andere Bailine collega’s maken we Bailine tot een begrip in Nederland. Daarnaast heb je veel steun aan elkaar en sta je er nooit alleen voor. Vooraf had ik niet kunnen bedenken hoe blij ik zou zijn met de keuze die ik vorig jaar heb gemaakt om mijn eigen Bailine studio te starten.”

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Geplaatst op: 2022-01-26

V.l.n.r.: Ellen Vink (Bailine NL), Marga Lagendijk (eigenaresse Bailine Rijswijk) en Margriet den Hartog (voormalig eigenaresse Bailine Rijswijk) Per 1 januari is Marga Lagendijk de trotse eigenaresse van B...

Lees meer Meer nieuws
Terugblik op 2021

Terugblik op 2021

Geplaatst op: 2022-01-03

2021 voor Bailine een bijzonder jaar op meerdere fronten.  Door de Corona pandemie werden we gedwongen om in mogelijkheden te denken. Hoe kunnen we onze klanten en potentiele klanten blijven voorzie...

Lees meer Meer nieuws