Deze week op het menu: Bloemkool nasi

Wil je met een frisse start beginnen aan een gezonde levensstijl maar dan wel eentje die je vol kunt en wil houden? Vandaag delen we graag een lekker en licht recept om je alvast een duwtje in de juiste richting te geven! Want soms kun je een bestaand recept met een aantal aanpassingen een stuk verantwoorder maken.

Deze week op het menu: bloemkool nasi!
 

Wat hebben we nodig?
(Voor 4 personen)

1 eetlepel olijfolie
800 gram bloemkoolrijst
350 gram nasi groenten 
4 eieren
2,5 cm verse gember
Theelepel paprikapoeder
1 rode peper
2 teentjes knoflook
Scheutje ketjap
300 g kipgehakt
Koriander (optioneel)


Hoe maken we het klaar?

Verhit de olijfolie in een wokpan. 
Rul het kipgehakt en voeg na 6 minuten de rode peper, de knoflook, gember en de paprikapoeder toe. 
Meng dit goed door het kipgehakt heen en voeg dan de nasi groenten toe. 
Roerbak het geheel nog 3 minuten. 
Bak ondertussen de eieren.
Voeg de bloemkoolrijst en een scheutje ketjap toe aan de groenten en bak nog 4 minuten mee
Maak de borden op en voeg nog wat koriander toe voor de juiste finishing touch.

Eetsmakelijk!

 

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Geplaatst op: 2022-01-26

V.l.n.r.: Ellen Vink (Bailine NL), Marga Lagendijk (eigenaresse Bailine Rijswijk) en Margriet den Hartog (voormalig eigenaresse Bailine Rijswijk) Per 1 januari is Marga Lagendijk de trotse eigenaresse van B...

Lees meer Meer nieuws
Terugblik op 2021

Terugblik op 2021

Geplaatst op: 2022-01-03

2021 voor Bailine een bijzonder jaar op meerdere fronten.  Door de Corona pandemie werden we gedwongen om in mogelijkheden te denken. Hoe kunnen we onze klanten en potentiele klanten blijven voorzie...

Lees meer Meer nieuws