In gesprek met Susan van Bailine Scheemda

15 jaar geleden opende Susan Bailine Scheemda! Inmiddels zijn we jaren verder. Er zijn veel ontwikkelingen geweest maar haar passie om mensen te helpen bij Bailine Scheemda is nog altijd even groot. Vandaag vertelt Susan dan ook graag over hoe zij destijds de eerste stap heeft gezet, hoe het ondernemerschap haar anno 2021 bevalt maar ook hoe zij op creatieve wijze een positieve twist kon geven aan de Coronacrisis.

Kun je iets vertellen over je eerste contact met Bailine wanneer was dat?

“Dat was in 2006. Ik herinner het me nog heel goed. Mijn ex-man vroeg: “Wil je de Telegraaf mee?” Ik knikte. Alsof het zo had moeten zijn was het juist die Telegraaf die mij in contact bracht met Bailine. Mijn ex-man liet een advertentie zien. “Ze zijn opzoek naar ondernemende dames. Misschien is het iets voor jou? Waarom bel je niet eens?” Op dat moment gaf ik les op een sportschool en overwoog ik eigenlijk om iets anders over te nemen. Toch besloot ik om informatie in te winnen. Vanuit Spanje belde ik. Een positief gesprek! Eenmaal terug in Nederland onderging ik mijn eerste proefbehandeling en was ik overtuigd. Een eigen Bailine studio in een soft franchiseconcept dat is zeker iets voor mij! Zogezegd, zo gedaan. In 2007 opende ik de deuren van Bailine Scheemda.”

Wat heeft je doen besluiten om Franchise ondernemer te worden?

“Ondernemen zit in me. Op mijn 18etrok ik al eens de stoute schoenen aan en deed ik een poging om een zaak over te nemen. Ik had destijds geen idee wat het inhield. Eenmaal bij de bank moest ik dan ook tot de conclusie komen dat het er toen nog niet in zat, lacht Susan. Maar het ondernemerschap bleef aan me knagen. Op mijn 23egooide ik het roer om en sinds die tijd ben ik zelfstandig. Ik heb van alles gedaan waaronder het opzetten van de export naar het Midden-Oosten voor de potgrondfabriek, echt iets heel anders dus! De stap naar Bailine voelde als een roeping. Iets dat echt bij mij past. Toen wist ik dat natuurlijk nog niet zeker. Inmiddels zijn we bijna 15 jaar verder en weet ik dat mijn voorgevoel juist zat!”

Hoe bevalt het je om franchise ondernemer te zijn? 

“Het bevalt me super om franchise ondernemer te zijn. Trots ben ik ook dat mijn studio het langst bestaat. Ik heb in de afgelopen jaren de ontwikkelingen binnen Bailine mogen mee maken. En ik kan wel zeggen dat we goed bezig zijn. Juist in deze tijd beseffen mensen ook nog meer hoe belangrijk onze gezondheid is. Als het aan mij ligt ga ik tot mijn 80edoor, lacht Susan. Even leek mijn eigen gezondheid me in de steek te laten maar gelukkig heb ik dat mede door de Be-Life supplementen weer onder controle. Als franchise ondernemer kan ik mijn eigen beslissingen maken maar wel in een vertrouwde omgeving.”

Wat is je persoonlijke drijfkracht?

“Het is mijn passie! Het voelt als mijn roeping om mensen te helpen. Als Bailine specialist kun je mensen coachen om het zelf te doen. Als team ga je aan de slag. Dat leg ik ook altijd uit aan de klant. Het is net een relatie, we moeten er allebei energie in stoppen anders gaat het mis. Het erkennen van een probleem, het stellen van een hulpvraag en het accepteren van hulp, daar begint het mee. Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven. Jaren geleden kwam er bijvoorbeeld een dame die niets wilde aanpassen aan haar levensstijl. Ik heb haar toen eerlijk gezegd dat ik haar dan niet kan helpen. Ze vertrok maar kwam niet veel later op aandringen van haar man toch terug. Inmiddels zijn we jaren verder en mevrouw is nog steeds reuze tevreden over het Bailine concept. Bailine is ook veel meer dan figuurvorming, voedingsadvies of pijnbestrijding. Het is ook de aandacht, het samen stellen van doelen, het gezien worden. Zeker in deze periode en de periode die achter ons ligt. Wanneer afstand en het ontbreken van een connectie een rol spelen.

Wat maakt het Bailine concept volgens jou zo doeltreffend?

“Bij Bailine kun je in een relatief korte tijd hele mooie resultaten behalen die je vervolgens zelf ook weer voort kunt zetten. Twee keer in de week train je de spieren met behulp van elektrostimulatie. Daarnaast gaan we aan de slag met het voedingspatroon. We plannen vaste meetmomenten in om de resultaten inzichtelijk te maken. Ik ben ervan overtuigd dat juist die vaste meetmomenten één van de belangrijkste succesfactoren is. We maken de doelen kleiner. Iedere 2,5 week bekijken we samen de resultaten en bespreken we hoe het gaat. Dat voelt heel anders dan dat we continu praten over een traject van 3 maanden. Tegelijkertijd motiveren positieve meetmomenten ook om door te zetten en de levensstijl aan te passen. Ik merk ook dat veel mensen die bij Bailine komen simpelweg weinig tijd hebben. Bij Bailine duurt een behandeling 30 minuten, je hoeft geen sportkleding aan, je zweet niet en kunt zonder te douchen zo door naar de volgende afspraak.”

Is er een ervaring in het afgelopen jaar die je graag met ons wil delen omdat het je altijd bij zal blijven?

“Absoluut. Vanwege Corona werd ik gedwongen om anders te gaan denken. Ik ben alleenstaand en dat betekent dat ik niet op bijvoorbeeld een partner kan terugvallen in mindere tijden. Maar ik ga niet bij de pakken neer zitten, dat zit ook niet in me. Ik heb mezelf de vraag gesteld: ‘Hoe draai ik deze situatie om?’. Na alle jaren ken ik de kracht van het Bailine concept. Vanuit mijn specialisme op het gebied van elektrostimulatie ben ik aan de slag gegaan om mensen die fysieke klachten hebben na een Coronabesmetting te helpen. Kosteloos voor de klant maar zo waardevol voor mij. De huisarts, die ook klant is bij Bailine, werkte mee. En inmiddels weet ik dat Bailine heel goed kan helpen om de fysieke gezondheid sneller op gang te krijgen. De winst die behaalt kan worden ligt voornamelijk in het voortraject. Door de spierkracht eerst op te bouwen kan er daarna sneller gewerkt worden aan de algehele conditie. Via de huisarts kwam er bijvoorbeeld ook een mevrouw bij mijn Bailine studio, ze woog 114 kilo en is inmiddels gevaccineerd met Astra Zeneca. Mevrouw voelde zich belabberd en kon nog geen 100 meter lopen. De huisarts adviseerde haar om eens een proefbehandeling te doen bij Bailine. Niet veel later bracht haar man haar naar Bailine Scheemda met de rolstoel. Inmiddels zijn we 5 weken verder. Mevrouw vindt de behandeling heerlijk en ze is al 12 kilo afgevallen. Ik merk ook dat de juiste begeleiding zo belangrijk is. De oprechte aandacht en de wil om er samen voor te gaan.”

Hou houd jij alle balletjes hoog als ondernemer?

“Ik doe wat ik leuk vind en dat maakt dat het me weinig inspanning kost.Wanneer ik ‘s morgens naar Bailine ga heb ik al een glimlach en ‘s avonds nog steeds. Ik vind Bailine super! Ik heb van alles in m’n leven gedaan maar dit is anders. Ik haal nu zoveel meer voldoening uit m’n werk. Het is ook het gevoel dat ik er zelf meer toe doe doordat ik andere mensen kan helpen bij het nastreven van hun doelen.”

Wat hoop je nog te mogen bereiken als franchise ondernemer?

“Zoals ik nu draai ben ik heel tevreden! Ik zit hier helemaal op m’n plek. Het na de vakantie weer met goede moed starten vinden klanten vaak moeilijk. Ik vind het belangrijk om ze ook hierbij al een steuntje in de rug te geven door ze uit te nodigen in de studio. Natuurlijk is het fijn om nieuwe klanten te kunnen helpen bij het behalen van doelen maar ik vergeet nooit de bestaande klanten.

Zou je het anderen aanraden om ook franchise ondernemer bij Bailine te worden en waarom?

“Wanneer je affiniteit hebt met voeding en gezondheid en graag mensen coacht dan zeker! Het behouden van de zelfstandigheid maar dan wel met de juiste begeleiding maakt een franchise onderneming zoals Bailine heel aantrekkelijk. En… ik ben in het bijzonder nog op zoek naar leuke collega’s in het noorden!”

Afvallen door meer te eten? Het kan!

Afvallen door meer te eten? Het kan!

Geplaatst op: 2022-03-24

  Wist je dat je stofwisseling vertraagt wanneer je minder eet? Zodra je porties wat groter worden sla je deze direct op.  De start van het jojo-effect. Heel vaak gaat het niet allee...

Lees meer Meer nieuws
Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Geplaatst op: 2022-01-26

V.l.n.r.: Ellen Vink (Bailine NL), Marga Lagendijk (eigenaresse Bailine Rijswijk) en Margriet den Hartog (voormalig eigenaresse Bailine Rijswijk) Per 1 januari is Marga Lagendijk de trotse eigenaresse van B...

Lees meer Meer nieuws