In gesprek met… Tineke van Bailine Oegstgeest!

Vijf jaar geleden gooide Tineke het roer om. Ze zegde haar baan op, startte met de opleiding gewichtsconsulent en nam de Bailine studio in Oegstgeest over. Nu vijf jaar later is Tineke een succesvolle franchise ondernemer en… onlangs tekende ze voor nog 5 jaar bij! De hoogste tijd om eens met Tineke om de tafel te zitten…

Vijf jaar geleden nam je de Bailine studio in Oegstgeest over wat heeft je doen besluiten om de studio over te nemen en te starten als franchise ondernemer?

“Het concept van Bailine sloot en sluit nog steeds helemaal aan op mijn visie van gezondheid en leefstijl.”

Hoe bevalt het je om franchise ondernemer te zijn? En wat is je persoonlijke drijfkracht?

Het bevalt me heel goed om franchise ondernemer te zijn! Persoonlijk ben ik blij als ik heb kunnen bijdragen aan een gezondere leefstijl. Uiteindelijk moet men het zelf doen, maar als ik de juiste inzichten en handvatten heb kunnen aanreiken en zo een klein stukje kan bijdragen, dan maakt mij dat happy.”

Wat maakt het Bailine concept volgens jou zo doeltreffend?

“Bailine is zo doeltreffend doordat we in veel gevallen mensen uit de vicieuze cirkel halen”, vertelt Tineke. “Doordat men lichamelijke ongemakken (lage rugpijn, versleten heupen, knieën etc.), heeft wordt er minder bewogen met als gevolg dat de algehele vitaliteit minder wordt. Op die manier kom je in een vicieuze cirkel terecht. Dankzij het Bailine programma werken we aan het lichaam waardoor bewegen soepeler gaat. Daarnaast geven wij als Bailine therapeut/Gewichtsconsulent een persoonlijk voedingsadvies dat past in het leven van de klant. Op deze manier zie je dat men fitter en strakker wordt en meer zelfvertrouwen krijgt.  Dat is het moment dat alles samenkomt. Bailine werkt daarom niet voor niets met deze pijlers: Voeding – figuurvorming én het mentale gedeelte, daarnaast is er ook de mogelijkheid om de gezichtsspieren te trainen, die worden veelal vergeten. Doordat de doorbloeding verbeterd wordt gaan mensen nog meer stralen en dat is het plaatje rond! Dat is Bailine in deze volgorde: Pijnbestrijding – Voeding – Figuurvorming – Mentale motivatie – Natuurlijke facelift.”

In de afgelopen 5 jaar heb je als Bailine therapeute heel wat meegemaakt, kun je een ervaring met ons delen die jou altijd bij zal blijven?

“Wij zijn vanwege Corona verplicht gesloten geweest. In die periode belde er een klant huilend op. Ze had enorme pijn in haar rug doordat ze geen Bailine behandelingen meer kon volgen. Fysiobehandelingen hielpen niet en ze vroeg of ze niet alsjeblieft toch kon komen. Dat was zo hartverscheurend en zal me altijd bijblijven.”

Hou houd jij alle balletjes hoog als ondernemer?

“Persoonlijk vind ik alle facetten van het ondernemen leuk! Wanneer alles past en goed loopt ben ik tevreden. Dit lukt alleen als je ook goed voor jezelf kan zorgen en zorgt. En dat lukt weer alleen als je een goed, leuk en stabiel thuisfront hebt. Gelukkig heb ik dat en voel ik mij een rijk mens.”

Onlangs heb je bijgetekend voor de volgende vijf jaar, van harte gefeliciteerd! Wat hoop je in deze periode nog te mogen bereiken? 

“Mijn doel voor de komende 5 jaar is om uit te gaan breiden, meer aanvullingen te kunnen gaan aanbieden en te verhuizen naar een groter pand.”

Zou je het anderen aanraden om ook franchise ondernemer bij Bailine te worden en waarom?

“Jazeker, ik zou het wel aanraden. Ik vind het fijn om “gevoed” te worden en getriggerd te blijven. Daardoor kom je vooruit en kan je innovatief blijven. Ik denk dat als ik alleen zou opereren dat ik sneller de neiging zou hebben om “stil’ te blijven staan. Als ondernemer is stilstand achteruitgang. Ondernemen binnen een franchise organisatie past daarom heel goed bij mij.”
 

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Geplaatst op: 2022-01-26

V.l.n.r.: Ellen Vink (Bailine NL), Marga Lagendijk (eigenaresse Bailine Rijswijk) en Margriet den Hartog (voormalig eigenaresse Bailine Rijswijk) Per 1 januari is Marga Lagendijk de trotse eigenaresse van B...

Lees meer Meer nieuws
Terugblik op 2021

Terugblik op 2021

Geplaatst op: 2022-01-03

2021 voor Bailine een bijzonder jaar op meerdere fronten.  Door de Corona pandemie werden we gedwongen om in mogelijkheden te denken. Hoe kunnen we onze klanten en potentiele klanten blijven voorzie...

Lees meer Meer nieuws