Ondervind jij nog dagelijks de gevolgen van een Corona infectie? Bailine kan uitkomst bieden!

Ondervind jij nog dagelijks de gevolgen van Corona? Heb je last van vermoeidheidsklachten, ben je je spierkracht deels verloren en voel je je futloos? Onze Bailine-methode kan je helpen om je spieren op een toegankelijke en veilige manier te trainen. De computergestuurde elektrotraining van Bailine zorgt door middel van elektrostimulatie dat de spieren met effectieve impulsen worden geprikkeld. De spieren worden zo gestimuleerd en versterkt terwijl jij je kunt ontspannen in een privécabine. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? We vertellen het je graag en… We delen graag de ervaringen van andere klanten met Coronaklachten!

Bailine en Corona klachten

Vanaf het moment dat wij weer open zijn , merken we wat de lockdown voor impact heeft op zowel  lichamelijk-  als op geestelijk gebied. De impact van het niet meer kunnen sporten, elkaar niet kunnen ontmoeten, anders met je werk omgaan enz.  heeft soms een diepe indruk achter gelaten.

Wij, Bailine willen ook ons steentje hierin bij dragen.  Voor de mensen die te kampen hebben met weinig energie, geen spierkracht, lusteloos pijn bij inspanning door of als gevolg van Corona, bieden we een nieuwe speciale behandelmethode. Ook met deze methode behandelen wij de spieren zonder het lichaam (over) te belasten ...!

We weten inmiddels dat mensen na corona soms langdurig klachten houden. Vooral vermoeidheid en een slechte conditie komen vaak voor. De Bailine-methode blijkt een effectieve aanpak om sneller te herstellen. Omdat we de spieren op een natuurlijke en niet-belastende wijze trainen kun je je uithoudingsvermogen op een ontspannen en laagdrempelige manier verbeteren. En doordat de Bailine-training voor meer zuurstof naar de spieren zorgt, wordt het ook makkelijker om zelf een stukje te gaan wandelen.

Meer weten? Lees onderstaande ervaringen van onze klanten en aarzel niet om ook contact met een Bailine studio op te nemen. 
 

"Op 20 december kreeg ik te maken met Corona. Het begon met vermoeidheid, spierpijn, enorme hoofdpijn en het gevoel van verkoudheid. Vijf weken heb ik met het virus geworsteld. Daarna waren mijn spieren slap en gevoelig. Ik was snel moe en bleef last houden van mijn spieren. Ik besloot naar Bailine Scheemda te gaan. De spiersimulator zorgt ervoor dat de pijn minder wordt en dat je weer sneller op de been komt. Zelf ervaar ik dit als een weldaad voor het lichaam. 
Ik raad iedere (ex-)Corona patiënt deze behandelingen met de spiersimulatoren aan. Een geheel pijnloze sessie met enorm goede resultaten voor geest en lichaam!"
Lisa, 57 jaar, Vlagtwedde

 

Op 24/12/2020 ben ik positief getest op Corona. Op dat moment was ik alleen een beetje schor. 24 uur later lag ik doodziek in bed. Spierpijn, benauwd, hoesten, geen geur/reuk, extreme hoofdpijn en verhoging. Naar de wc gaan koste mij al veel moeite. Na 5 dagen zo ziek in bed te hebben gelegen ben ik bij mijn huisarts geweest en na onderzoek en overleg met de longarts heb ik een kuur antibiotica gekregen (Amoxicilline). 48 uur later knapte ik eindelijk wat op. 

Na 8 dagen in bed te hebben gelegen kon ik er weer een beetje uit. Ik weet nog dat ik de trap opliep en ik moest boven een kwartier zitten om bij te komen. 

De eerste keer naar buiten en wandelen was ongeveer 11 dagen na mijn positieve test. Na 100 meter (2 dagen voor mijn positieve test heb ik nog 8km hardgelopen!) moest ik alweer terug. De 2 weken daarna probeerde ik alles weer wat op te pakken, maar het lukte me niet. Bij alles wat ik deed brak het zweet me uit. Ik bleef ook veel klachten houden van extreme vermoeidheid en spierpijn. Concentreren lukte al helemaal niet.  Op 5 februari ben ik gestart bij Bailine. Tot die tijd kreeg ik het maar niet voor elkaar om meerdere dingen op een dag te doen. Bijvoorbeeld als ik moest stofzuigen, kon ik die dag geen boodschappen doen. Ik heb een hond en probeerde wel 3x per dag met hem te lopen, maar ik kon de rondjes maar niet groter maken. Ook ging het werken nog niet, een halve dag per week was het maximum. 

Ik ga nu 2x per week naar Bailine, op maandag 1 sessie en op vrijdag een dubbele sessie. Ik merkte na de 1e sessie al dat het wat deed op mijn spieren. Het voelde fijn om ze weer te trainen zonder dat ik over mijn grens heen ging qua uithoudingsvermogen. 

Ik ben nu een maand bezig en na 2 weken merkte ik al dat ik meer kon. De rondjes die ik met de hond loop heb ik kunnen uitbreiden. Ook doe ik weer meerdere dingen op een dag. Ik werk nu 1,5 dag in de week. Ik ben nog niet op mijn oude niveau, maar merk wel dat ik elke week sterker wordt. 
Gea Jager, 49 jaar, BMI 22.
 

Het concept Bailine, mij niet geheel onbekend, 2 keer eerder heb ik van het concept gebruikt gemaakt, toen vanuit gemakzucht, maar nu de derde keer bittere noodzaak.

In december ben ik positief getest op corona. Na weken kortademigheid en benauwdheid ben ik doorverwezen voor revalidatie. Na de therapie waar ademhalingstechniek bovenaan het lijstje stond was het tijd om aan de moeheid en spierpijnen te werken. 

Maar het gaat niet, wandelen gaat niet, fietsen evenmin het uithoudingsvermogen is nul. Spierkrachtopbouwen door krachttraining lukt niet, fysiek niet te doen.

Wederom vond ik mijn weg naar de Bailine studio. Het liggen op het bed met pads leek me een ideale manier om de spieren ietwat te activeren.  Op revalidatie liep ik de 6 min test in de gang van het centrum. Na die 6 min was het op!. Het uithoudingsvermogen liet me in de steek nog voordat ik de spieren effectief mee liet doen.  Het anders is het als je de Bailine studio binnenkomt. Je gaat liggen in een cabine en na een half uur zijn je spieren getraind. En spierpijn? Ja natuurlijk maar dat had ik in deze situatie ook gehad na een flinke wandeling, alleen is dat niet mogelijk voor mij nu.

Ik ben van mening als ik deze sessies heb gehad mijn spieren op het niveau terug zijn, dat ik de fikse wandeling wel kan maken en dan aan mijn conditie kan werken.  
Bianca Meijer, 45 jaar 

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Geplaatst op: 2022-01-26

V.l.n.r.: Ellen Vink (Bailine NL), Marga Lagendijk (eigenaresse Bailine Rijswijk) en Margriet den Hartog (voormalig eigenaresse Bailine Rijswijk) Per 1 januari is Marga Lagendijk de trotse eigenaresse van B...

Lees meer Meer nieuws
Terugblik op 2021

Terugblik op 2021

Geplaatst op: 2022-01-03

2021 voor Bailine een bijzonder jaar op meerdere fronten.  Door de Corona pandemie werden we gedwongen om in mogelijkheden te denken. Hoe kunnen we onze klanten en potentiele klanten blijven voorzie...

Lees meer Meer nieuws