Van geen werk naar een succesvolle onderneemster met 2 Bailine studio’s, maak kennis met Bethly!

Het is nog maar 4,5 jaar geleden dat Bethly zonder werk thuis zat. Met een achtergrond als teamleider facilitaire dienst besloot Bethly om het roer om te gooien. 
Met behulp van het UWV opende Bethly in 2017 Bailine Dongen. Een succes! Inmiddels is nu ook haar tweede Bailine studio een feit: Bailine Tilburg! De hoogste tijd om eens met Bethly om de tafel te zitten. Want hoe pak je dat aan? Hoe zet je de dromen om in realiteit? Vol passie deelt Bethly vandaag haar verhaal! 


“In de periode dat ik geen werk had draaide mijn brein overuren”, vertelt Bethly. “Ik vroeg me van alles af: ‘Wil ik nog wel in de zorg blijven werken?’ ‘Wil ik niet eigenlijk iets anders doen?’ Iets waarvan ik écht blij word, een baan die ik met gemak kan volhouden tot aan mijn pensioen!”

“Mijn gewicht speelt een grote rol in mijn leven, ik volgde diëten maar kreeg telkens weer te maken met het welbekende ‘jojo-effect’. Dat moet en kan ook anders! Ik besloot om een opleiding tot gewichtsconsulente te volgen. Nelie van Bailine Roosendaal was mijn studiegenootje. Vol enthousiasme vertelde ze over haar plannen om Bailine Roosendaal over te nemen. Ik vroeg haar of ze mij wilde uitnodigen voor de opening zodat ik kon zien wat Bailine inhield.”

“Eenmaal op de opendag kwam ik in contact met Ellen Vink van Bailine Nederland. Samen met mijn man Ed ben ik vervolgens op gesprek gegaan bij Ellen op kantoor. Dit kon wel eens een hele mooie kans zijn om voor mezelf te starten!”

“Om te ervaren wat Bailine nu precies is ben ik behandelingen gaan afnemen bij Nelie in Bailine Roosendaal. Ik leerde enorm veel over figuurvorming, pijnbestrijding, voeding en mentale motivatie. In de studio zag ik de resultaten die klanten behaalden en ik hoorde hun enthousiaste verhalen. Ik herkende de situaties die ik in de studio tegenkwam van mezelf, de struggle die zij ervaarden heb ik zelf ook gekend. Al snel was ik om, dit is het!! Ik ging stagelopen bij Bailine Roosendaal en na de zomer in 2016 hebben we zelf een Bailine studio gerealiseerd naast ons woonhuis. In januari 2017 opende Bailine Dongen haar deuren!”

“Als franchiseondernemer word ik uitstekend begeleid vanuit Bailine Nederland. We zijn volop in ontwikkeling en staan nooit stil. Bailine Nederland wordt volledig gerund door vrouwen en met elkaar helpen we mannen en vrouwen door heel Nederland met hun zoektocht naar een gezonde levensstijl. Daar ben ik dolgraag onderdeel van!”

“Als Bailine therapeut word je getraind op diverse onderdelen. Wat ik zo fijn vind aan franchise is dat ik niet zelf het wiel hoef uit te vinden maar er wel gebruik van mag maken! Op deze manier kan ik me volledig richten op mijn passie, anderen ondersteunen bij het verlichten van pijnklachten of bij het proces van gewichtsvermindering. Sinds de start van Bailine heb ik naast mijn opleiding gewichtsconsulente ook trainingen gevolgd. Zo beschik ik over de medische basiskennis en heb ik verschillende diploma’s behaald zoals mijn diploma voor orthomoleculair voedings- en suppletieadviseuren de Zilvertraining; een business training met inzicht in je klanten potentieel en je financieel dashboard” 

“Ik geloof in Bailine en zou dolgraag nog meer mensen willen ondersteunen maar op de huidige locatie in Dongen heb ik die mogelijkheden niet en dus opperde mijn man om een extra studio te openen in Tilburg! Helemaal geen gekke gedachten, ik kreeg al regelmatig aanvragen vanuit Tilburg. De vraag is er, nu de mogelijkheid nog aanbieden! Één plus één is twee, samen met Ellen van Bailine Nederland bekeek ik in de Reeshof een pandje en… het voldeed aan alle eisen!”

“Bij het openen van een extra studio hoort natuurlijk ook meer personeel. Naast Annemiek is ons team nu uitgebreid met Getty. Zij is de afgelopen maanden ingewerkt om zelfstandig Bailine Tilburg te kunnen draaien. Toch zul je Getty ook in Bailine Dongen zien, we werken namelijk alle drie roulerend in zowel Bailine Tilburg als in Bailine Dongen.”

“Met de opening van Bailine Tilburg en het behoud van Bailine Dongen hoop ik om samen met mijn team nog meer successen te mogen behalen. De klant heeft daarbij de keuze om naar de compacte studio te komen in Dongen of naar de grotere studio in Tilburg met meer ruimte en reuring. Uiteindelijk wil ik zoveel mogelijk klanten helpen aan een strakker, fitter, energieker en pijnvrij lichaam met een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Zeker in deze Coronatijd is dit erg belangrijk!”

“Iedere dag hoor ik prachtige verhalen van klanten die nu dan eindelijk hun Diabetes onder controle hebben, of klanten die me vertellen dat ze veel minder pijnklachten hebben sinds ze zijn gestart bij Bailine. Dat klanten daarnaast dan ook nog afvallen en fitter worden is mooi meegenomen maar heeft niet voor elke klant de focus. Iedere positieve ervaring van een klant is voor mij de kers op de taart!”

“Als ik terugkijk op mijn bijzondere loopbaan ben ik enorm trots! Op mijn man Ed die altijd met me meedenkt, op mijn medewerkers Annemiek en Getty, op mijn kinderen en kleinkinderen die het volste vertrouwen in hun (schoon)moeder en oma hebben maar ik ben ook trots op mezelf. Doordat ik ruim vier jaar geleden zelf de stap heb gemaakt en door ben blijven groeien sta ik waar ik nu sta! Van geen werk naar een succesvolle onderneemster met 2 Bailine studio’s, wie kan dat nu zeggen… Ik hoop in het vervolg nog meer dames! We zoeken namelijk nog collega’s die ook graag het heft in eigen hand willen nemen door een Bailine studio te openen. Samen kunnen we nog zoveel mannen en vrouwen helpen aan een gezonde levensstijl!”

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Maak kennis met Marga, de trotse eigenaresse van Bailine Rijswijk!

Geplaatst op: 2022-01-26

V.l.n.r.: Ellen Vink (Bailine NL), Marga Lagendijk (eigenaresse Bailine Rijswijk) en Margriet den Hartog (voormalig eigenaresse Bailine Rijswijk) Per 1 januari is Marga Lagendijk de trotse eigenaresse van B...

Lees meer Meer nieuws
Terugblik op 2021

Terugblik op 2021

Geplaatst op: 2022-01-03

2021 voor Bailine een bijzonder jaar op meerdere fronten.  Door de Corona pandemie werden we gedwongen om in mogelijkheden te denken. Hoe kunnen we onze klanten en potentiele klanten blijven voorzie...

Lees meer Meer nieuws